Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Dopisy

Dopisy

Dopisy od našich čtenářů.

Šéfredaktorovi Reflexu

Vážený pane šéfredaktore,

ve 27.čísle Vašeho časopisu jste publikoval rozhovor R.Sarvaše s panem A.I.Simmonem, v němž napadl celou řadu osob. Mne konkrétně z „bývalého členství v KSČ“, z „důvěrné spolupráce s ministerstvem vnitra“ a z toho, že jsem ho „žádal“, aby této instituci dodával počítače. Dovolte, abych Vás v této souvislosti seznámil se základními fakty:

1. V KSČ jsem nikdy nebyl.

2. S ministerstvem vnitra jsem nikdy důvěrně ani jinak nespolupracoval.

3. Za KC OF jsem spolu s ministerstvem obchodu a kanceláří pražského primátora pomáhal řešit kritickou situaci pasové kontroly na ruzyňském letišti. Úředníci nebyli s to zvládnout enormní vzrůst provozu na úrovni, která by splňovala elementární civilizovaný standard a zároveň zaručila, že se pražské letiště nestane tranzitem obchodu s drogami, terorem, lidmi apod. S kritickým stavem na letišti jsme se seznámili loni v prosinci, kdy jsme několik dní čekali na povolení odletu s humanitární pomocí do Rumunska.

4. Pan Simmon nabídl a slíbil, že jako reklamu své firmy pro pasovou kontrolu dodá nutné počítačové vybavení (hardware i software), zajistí jeho servis a možnost návštěvy na curyšském letišti, kde by se naši úředníci mohli seznámit s důkladným systémem kontroly. Ani v jedné z položek svůj slib nesplnil.

Nehodlám polemizovat s pomluvami pana Simmona, a to ani s tak zjevným nesmyslem, jakým je tvrzení o plánované „lustraci“ občanů na…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 21 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].