Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Agenda

Tradiční rodina

Haló, tady Washington

Toto je pravdivý příběh o jedné rodině a Republikánské straně. On je schopný, ambiciózní právník, ona politická profesionálka, volební manažerka. Oba movití a úspěšní, celoživotní republikáni. Vychovávají čtyři děti a zjevně jsou šťastni. Pak přichází na scénu Donald Trump.

Ona jeho nástup pochopí jako příležitost. Připomeňme si, že Trumpa nebral dlouho nikdo vážně. Během první kampaně postupně odpadli dva jeho hlavní manažeři, a tak se v létě 2016, když průzkumy posílaly do Bílého domu Hillary Clinton, sebevražedné mise chopila právě ona. Ano, mluvím o Kellyanne Conway, první ženě v dějinách USA, která úspěšně ukočírovala prezidentskou kampaň.

Po volbách se pak proměnila v jednoho z nejbližších prezidentových poradců, všudypřítomně hájícího šéfa z televizních obrazovek. Doma však nikoho nepřesvědčila. Manžel George zůstal republikánem starého střihu a nenechal si to pro sebe. Nejdříve stále hlasitěji upozorňoval na právní přešlapy Trumpovy vlády. Nakonec se stal zakladatelem skupiny republikánských manažerů, bývalých konkurentů své ženy, nazvané Lincolnův projekt. Její členové vedou superprofesionální reklamní kampaň namířenou k tomu, aby byl Trump prezidentem jenom jednou. Vůbec se s tím nemažou, jsou zábavní a populární. Když se Trump minulý týden vrátil z nemocnice, sestříhali jeho bombastický přílet do Bílého domu a podkreslili ho hymnou Sovětského svazu. „Sajúúz něrušíímyj,“ hřmělo z amerických obrazovek, zatímco Trump salutoval odlétávajícímu vrtulníku.

Doma…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 41 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].