Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Editorial, Redakce

Povedený rok 2019

Prostor pro kritickou novinařinu se v české společnosti zmenšuje, ale díky vaší podpoře se můžeme snažit dál

0:00
Přehrávač
Poslechnout článek

Je tu opět konec roku a já se odhodlávám napsat, že mám pocit, jako bych loňský poslední editorial psal včera. Ale protože je to klišé a klišé je zabiják novinařiny a kritického myšlení, tak nebudu porcovat medvěda, dokud běhá po lese, myšlenku zametu pod koberec a vygeneruji závěr, že mám pocit, že jsem ho psal předevčírem.

Autor: ilustrace: Pavel Reisenauer
Autor: ilustrace: Pavel Reisenauer

I letos najdete ve vánočním dvojčísle literární přílohu, která vznikala pod vedením Jana H. Vitvara. Tématem je svoboda – ostatně příští rok oslavíme třicet let od sametové revoluce – a přispěli nám mimo jiné Bianca Bellová, Vratislav Brabenec, Jakuba Katalpa, Anna Bolavá a další. Ilustracemi je tentokrát provází Tomáš Císařovský a máte se opravdu nač těšit.

Závěrem bych vám rád poděkoval za vaši přízeň. Prostor pro kritickou novinařinu se v české společnosti zmenšuje, ale díky vaší podpoře se můžeme snažit dál. Moc si toho vážíme.

Přeji vám za celou redakci krásné svátky, a i když další číslo vyjde ještě v letošním roce (tedy 31. 12.), dovoluji si popřát vám už nyní vše nejlepší v roce 2019. Potěší nás, pokud vám i v roce, kdy Respekt oslaví třicáté narozeniny, budeme moci dělat společnost.

Vážené čtenářky, vážení čtenáři, inspirativní čtení vám přeje

Erik Tabery

šéfredaktor

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].

Text vyšel v Respektu 51/2018 pod titulkem Povedený rok 2019