Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura, Kultura

Chudák Leo

To si musí uříznout ruku nebo chytnout mor, aby toho Oscara konečně dostal? Tak se ptají (možná i) miliony fanoušků a fanynek Leonarda DiCapria, kterým vrtá hlavou, jak to, že jeden z nejúspěšnějších a nejlepších herců své generace neproměnil ani čtvrtou nominaci na nejprestižnější filmové ocenění.

Poprvé to bylo v roce 1994 u filmu Co žere Gilberta Grapea, poté v roce 2005 u Letce, v roce 2007 u Krvavého diamantu a nyní u Vlka z Wall Street, který je považován za jeho možná životní výkon. K tomu se přibaluje svého druhu křivda, že nedostal dokonce ani nominace za Chyť mě, když to dokážeš, Skrytou identitu, Nouzový východ či Nespoutaného Djanga, což jsou role, které náročností a intenzitou po zlaté sošce také volají. Zkrátka, vypadá to, jako by oscarová akademie proti chudáku Leovi něco měla. Jenomže není jasné co, vždyť je to takový vzorňák, co má rád maminku, věnuje se ekologickým aktivitám a o žádné z těch supermodelek, co s nimi chodil, se neví, že by je třeba tloukl.

Nezbývá než přistoupit na konspirační teorii, že se celý rituál ohledně DiCapriových proher odehrává s téměř každoroční pravidelností proto, aby se o Oscarech více mluvilo. Kolísající sledovanost ceremoniálu se organizátoři snaží zvyšovat tím, že moderátoři stále více používají Twitter a pořizují hromadné &„…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 49 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].