Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Společnost, Trendy

Brade Pitte, vyprávěj

69 R21 ECD • Autor: Respekt
69 R21 ECD • Autor: Respekt

Sedmnáctkrát použila Angelina Jolie slovo PRSA ve svém článku pro The New York Times, kde vysvětlovala, proč podstoupila jejich chirurgické odstranění a tak dále, tenhle příběh známe. Všichni ji chválili za tu otevřenost. Dokáže ovšem její partner Brad Pitt stejně suverénně použít slovo EREKCE? Jestli ano, máme tu pro něj nějakou práci.

Problém je tento. Ježdění na kole je zdravé. Je zdravé pro většinu částí těla s výjimkou jedné. Vědci změřili, že při cyklistice spočívá dvacet pět až čtyřicet procent váhy těla v oblasti hráze, a kdo myslí, že se mluví o rybníku, ať se zeptá Brada Pitta. Prozatím postačí si říct, že to je oblast, která není přizpůsobená pro zatěžování. Naopak, musí být lehká a dobře prokrvená, neboť právě svaly tam uložené umožní svému majiteli vychutnání radostného aktu. Jenže radost a lehkost berou za své, když na ně dosedne stokilový cyklista a míra okysličení se tím sníží o osmdesát procent, jak také změřili vědci. Skutečně změřili, a to za pomoci různých přístrojů, jejichž podrobný popis necháme na Bradovi a které například dokážou monitorovat erekci každých patnáct vteřin v průběhu celé noci. Výsledky cyklistů dali vědci do The New York Times a nebyly nic moc. Reprodukční lékař dr. Schrader to vysvětlil: „Když jezdíte na kole, vlastně sedíte na penisu.“ A teď ať to Brad Pitt zopakuje na kameru.

Testování se zúčastnili policisté ze Seat­tlu, kteří na kole tráví až čtyřiadvacet hodin týdně. Cykloprůmysl jim hned nabídl řešení – sedlo zbavené přední části, takzvané sedlo beznosé (noseless saddle).

Výsledky testů se zlepšily, ovšem objevila se jiná komplikace. Veřejnost se policistům posmívala. „Člověk ani nemusí nic vysvětlovat. Každý se podívá na kolo a vidí, co je za problém,“ stěžoval si v The New York Times jeden z nich. Aby si lidé hned něco nepředstavovali, to už bude na Bradovi.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].

Text vyšel v Respektu 21/2013 pod titulkem Brade Pitte, vyprávěj