Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Blogy

Blogy

Pohlcený brácha
Brácha ještě od sezení u počítače nemá záda do oblouku ani zánět spojivek. Když na to přijde, umí zamakat na zahradě nebo podat slušný sportovní výkon. Protože v Praze bydlíme ve společném bytě, mohla jsem si ale všimnout, že u svého notebooku poslední dobou zase tráví nějak víc času. Včera jsem té záhadě přišla na kloub.
Před pár týdny jsem mu podepisovala petici umožňující založení ČPS. Ale to jméno! Pirátská strana – naskakovala mi málem husí kůže. Jsem vzorná starší sestra, zakládám si na tom, že mi na počítači běhá legální software, chodím po přechodech a žvýkačky plivu do odpadkových košů. Jeho vysvětlení mě ale uklidnilo. Prostě nechce, aby „zcela soukromé organizace vybíraly faktickou daň z určitých produktů. Konkrétně z papírů do kopírek, paměťových karet do fotoaparátů, CD bez rozdílu, zda jsou použity k vypálení vlastních fotek, či na film…“. No a to jméno? Prý provázanost s ostatními pirátskými stranami, třeba švédskou Piratparteit, která nově získala jednoho poslance v Evropském parlamentu.
RICHTEROVA.BLOG.RESPEKT.CZ

Terminátor není barbar
Kulturisty nemusím. Zbytnělá muskulatura mě spíš odpuzuje. Vyvolává totiž ve mně podezření, že nadprodukce svalové hmoty je nepřímo úměrná množství šedé kůry mozkové. Když jsem před lety zhlédla snímek Terminátor, v němž akční hrdina Arnold Schwarzenegger nabízel přes celé plátno pohled na předloktí s mohutně vystupujícími žílami o velikosti běžného mužského stehna, udělalo se mi poněkud nevolno. A hbitě jsem usoudila, že do duševního giganta má zřejmě hezky daleko. Později jsem se mu začala v mysli omlouvat a od tohoto pondělka si ho vyloženě vážím. Jako člověka, jenž vnáší svěží vítr do zkostnatělého školství.
Podle informací, jež přinesla ČTK, přišel s návrhem, aby učebnice nahradil internet. Pro své doporučení má filmový Barbar Conan racionální zdůvodnění. Děti a dospívající považují síť za běžnou součást svého života a tráví na ní spoustu času. V Americe, stejně jako u nás, se knihy a tištěná média pomalu, ale jistě stávají anachronismem.
KRATZEROVA.BLOG.RESPEKT.CZ

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].