Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Téma

Závod o Bílý dům

Chcete být jako on a zároveň se toho děsíte. Je prostě dokonalý, ale něco, co se ukrývá uvnitř jeho těla, gest a hlasu, rozsvěcuje ve vaší hlavě červená signální světla.
Republikánský kandidát Mitt Romney stojí na pódiu a klidným hlasem mluví o rodinných hodnotách a světlé budoucnosti pro všechny přičinlivé Američany.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt
Fotografie: Závod o Bílý dům. - Autor: Globe Media/Reuters • Autor: Globe Media /  Reuters
Fotografie: Závod o Bílý dům. - Autor: Globe Media/Reuters • Autor: Globe Media / Reuters

Chcete být jako on a zároveň se toho děsíte. Je prostě dokonalý, ale něco, co se ukrývá uvnitř jeho těla, gest a hlasu, rozsvěcuje ve vaší hlavě červená signální světla. Odkud tahle bytost přicestovala na naši planetu? Co po nás vlastně chce?

Republikánský kandidát Mitt Romney stojí na pódiu a klidným hlasem mluví o rodinných hodnotách a světlé budoucnosti pro všechny přičinlivé Američany. Vzpřímený, vysoký muž ostře řezaných rysů s tenkými rty a vlasy pečlivě přičísnutými na patku nemá na první pohled jedinou rozpoznatelnou chybu. Díky podnikatelským úspěchům počítá svůj majetek na stovky milionů dolarů. Díky svým vítězstvím v politice je zkušeným lokálním harcovníkem nepošpiněným svody Washingtonu. Po štíhlém boku mladistvě působícího šedesátníka stojí stále velmi atraktivní blondýna, do které se tento hluboce věřící muž zamiloval ještě na střední škole a která ho od té doby neochvějně doprovází životem. Všichni zároveň vědí, že manželskému páru na dálku drží palce pět vzorných synů se svými usměvavými manželkami a deseti vnoučaty na ramenou. A nad tím vším se – nepochybně se spokojeným úsměvem – vznáší duch George Romneyho, vzorného otce dokonalého republikánského kandidáta letošních amerických prezidentských voleb.

Pohádka ale nemá zajištěn šťastný konec. Není právě tohle příležitost pro krizového manažera?

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 61 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].