Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura

Hudba

Hudební novinky.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt
Autor fotografie: Profimedia.cz, http://www.profimedia.cz • Autor: Respekt
Autor fotografie: Profimedia.cz, http://www.profimedia.cz • Autor: Respekt

Tricky: Knowle West Boy

Domino / Day After

Temné album sděluje zhruba toto: Je to špatný a já to říkal už dávno. V patách Portishead se vrací další z protagonistů triphopové éry – nejen na scénu, taky z USA do rodné Británie. Bristolský delikvent má na albu klení jamajských bratranců z Bronxu, ale i plno zpěvaček, neboť „bych tak rád zpíval jako PJ Harvey nebo Janis Joplin, ale neumím to“.

Primal Scream: Beautiful Future

B-Unique / Warner Music

Nejpopovější album, jaké Bobbie Gillespie a spol. zatím natočili. Unavenou formuli osvěžují hvězdní hosté několika generací: šéf brazilských CSS, Josh Homme (Queens of the Stone Age) a folkařka Linda Thompsonová.

Nils Petter Molvaer:

Re-Vision

Sula / Universal Music

Trumpetista, který propojil jazz a elektronický ambient, smixoval album z hudby psané původně pro filmy.

Folkové prázdniny

Náměšť nad Oslavou, 19.–26. 7.

Nenechme se zmást žánrovým názvem festivalu: dnes je z něj týdenní svátek tradiční hudby z celého světa s dobrou dramaturgií a navrch odbornými semináři. Vystoupí Hazmat Modine (USA), David Evans (USA), Waterson:Carthy (Velká Británie), Tcheka (Kapverdy), Zuzana Novak (Velká Británie), Helene Blum (Dánsko), Druhá tráva, Vladimír Merta, Hradišťan, Marta Töpferová a další. Kolokvium (s P. Dorůžkou, J. Sobotkou, J. Moravčíkem i s hosty ze světa) se koná na městské radnici 22.–23. července.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].