Často hledáte, jak…
Obálka vydání 26/2007
26/2007 • 24. 6. – 1. 7. 2007

2007/26

Komentáře

Život bez Sody

Marek Švehla

Premiér Miloš Zeman odmítl během své státní návštěvy USA bydlet s ministrem zahraničí Janem Kavanem, přestože si původně přál pokoj s hajzlem.

Vzpoura spisovatelů

Martin M. Šimečka

Před 40 lety se našlo jen několik literátů, kteří žádali svobodu pro jiné, o mnoho lepší to není ani dnes.

Děti v majetku státu

Marek Švehla

Český stát v tichosti, ale poměrně důkladně provádí nucenou asimilaci romského obyvatelstva. Dělá to podobně jako kdysi běloši v Austrálii nebo Americe s domorodým obyvatelstvem: násilím odebírá děti chudým nevzdělaným rodičům a posílá je na převýchovu do svých ústavů, aby jim vštípil „normálnost“ neboli sociální hodnotové návyky většinové společnosti. Za sebou tím nechává rozvrácené rodiny, zoufalé a ponížené rodiče a dezorientované děti s pocitem selhání svých blízkých. Tohle se děje bez ohledu na české členství v Evropské unii, bez ohledu na existenci obranných mechanismů, jako je ombudsman nebo svobodná média.

ODS zase hrozí rozpad

Erik Tabery

Frakce v politických stranách hrají důležitou roli. Ale v Česku zatím vždy vedly k rozpadu či minimálně k oslabení politických uskupení. K čemu míří Tlustý?

Kouzlo bruselského smíření

Jiří Sobota

Evropské politické špičky, zdá se, po dvou letech procitly do reality. Skutečné problémy, jejichž řešení od nich voliči očekávají, totiž nespočívají v reformě bruselských institucí.