Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Komentáře

Telefon a hudba v jedné kapse

Fotografie: Nezavěšujte, jste v pořadí. (Šéf Applu Steve Jobs.) Foto Mediabanka.cz • Autor: Respekt
Fotografie: Nezavěšujte, jste v pořadí. (Šéf Applu Steve Jobs.) Foto Mediabanka.cz • Autor: Respekt

Další dobrá zpráva od kouzelníků z Applu.

Na to, že telefon nemá drát a většina z nás ho nosí všude s sebou, si už zvykli i nejzarytější vyznavači starého světa. Navíc dnes v mobilech přibývají fotoaparáty, rádia a dírky pro paměťové karty. Vývoj je vůbec těžké sledovat.

Jednu z dalších „kapesních revolucí“ ohlásily minulý týden firmy Motorola a Apple. Na trh (zatím jen americký) uvedly přístroj spojující dva nejpopulárnější technické výrobky dneška – mobil a přehrávač MP3. Čím se tato novinka liší od světové konkurence? Přehrávat hudbu ve formátu MP3 dokáže řada telefonů už dnes, systémy ale fungují příliš složitě a nedokonale. Apple (jinak šampion v uživatelské příjemnosti) teď vstupuje do mobilní branže se svým systémem distribuce hudby iTunes, nejlépe fungujícím virtuálním obchodem, ze kterého si člověk může levně a velice jednoduše stáhnout hudbu.

Díky vyšší paměti mobilu bude tedy možné na jeho displeji stejně jako dříve na počítači hledat v knihovně iTunes mezi miliony skladeb a rovnou si je přes mobilní síť stáhnout a přehrát. Telefon Rokr pojme na půlgigovou paměťovou kartu sto písní, a zvětšování kapacity je jen otázkou času. Cena je běžná jako u jiných nových mobilů (250 dolarů).

Nám, uživatelům, tak z kapsy zmizí další zařízení. Po fotoaparátu, walkmanu, discmanu, diáři, hodinkách, kapesní hře nebo diktafonu budeme moci odložit i přehrávač…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 38 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].