Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Domov

Týdenní zprávy

Pondělí - Pražská energetika začala o víkendu opravovat trafostanice poškozené povodní. Do pondělí jich opravila dvě stovky z pěti set dvaceti, odpojených či poškozených při záplavách.

Pondělí - Jan Mühlfeit, do roku 1989 zaměstnanec české komunistické rozvědky, poskočil opět na žebříčku své kariéry v gigantické počítačové firmě Microsoft. Vedení společnosti oznámilo, že Mühlfeit se stal viceprezidentem společnosti pro Evropu, Střední východ a Afriku.

Úterý - Šéf televize Nova Vladimír Železný bude za Sdružení nezávislých kandidovat na křeslo senátora v okrese Znojmo. Dosavadní senátor regionu, lidovec Milan Špaček, po oznámení Železného kandidatury prohlásil: „Přemýšlel jsem, jestli to nemám vzdát. Rozhodl jsem se, že ne. Je potřeba bojovat.“

Úterý - Česká spořitelna zveřejnila, že za první polovinu letošního roku zvýšila čistý zisk na tři miliardy korun. Vedení spořitelny počítá na konci roku se ziskem větším než pět miliard korun.

Středa - Před českým rozhlasem se sešla asi padesátka lidí, aby si připomněla třicáté čtvrté výročí invaze vojsk Varšavské smlouvy do tehdejšího Československa.

Středa - Česká republika porazila v přátelském fotbalovém zápase, odehraném v Olomouci, Slovensko čtyři ku jedné.

Středa - Komise pro cenné papíry podala podnět k trestnímu stíhání na skupinu lidí, kteří v oblasti postižené stoletou…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 39 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].