Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Domov

Týdenní zprávy

Pondělí - Vláda ustoupila od požadavku zrušení víceletých gymnázií. Nicméně Zemanův kabinet prosadil, aby jejich žáci museli po čtyřech letech skládat nové přijímací zkoušky.Pondělí - Vláda na svém jednání odsunula povinnost víz pro rumunské občany, která měla vstoupit v platnost od prvního listopadu. Důvodem odkladu byla údajně skutečnost, že se počet ilegálních imigrantů z Rumunska snížil zhruba na třetinu.

Úterý - Poslanci schválili zákon o volbách do místních zastupitelstev. Na znění zákona se dohodly všechny demokratické parlamentní strany.

Úterý - Sněmovna schválila zákon, kterým převádí na zvláštní účet jednu miliardu korun. Peníze budou použity na stavbu infrastruktury pro hokejovou halu, ve které by se mělo hrát mistrovství světa v roce 2004.

Středa - Reaktor jaderné elektrárny Temelín byl na tři týdny odstaven. Důvodem je netěsnost na přírubě pomocného okruhu chlazení ložiska.

Středa - Sociální demokraté prosadili do druhého čtení zákon o registračních pokladnách. Při hlasování je podpořili lidovci, komunisté a poslanec Unie svobody Ladislav Korbel.

Středa - Náčelník Generálního štábu Armády České republiky Jiří Šedivý oznámil, že uvažuje o rezignaci. Reagoval tak na výrok premiéra Miloše Zemana, který po pádu vrtulníku převážejícího amerického a českého astronauta prohlásil, že „je nutné po havárii vyvodit personální důsledky“.

Čtvrtek - Předseda ODS a…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 39 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].