Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Domov

Týdenní zprávy

Pondělí - Po půl roce pátrání bylo zastaveno vyšetřování Ladislava Krofty, který čelil obvinění ze zpronevěry velké částky peněz z tajného daru pro pokladnu ČSSD. Případ se roztočil poté, co bývalý šéf Škody Plzeň Lubomír Soudek prohlásil, že právě po Kroftovi poslal sociálním demokratům tři miliony korun na přilepšenou ve stranické práci. Podle Soudka peníze převzal šéf premiérových poradců Miroslav Šlouf. Krofta se Šloufem ale jakoukoli podobnou transakci popírají s tím, že plzeňský boss si všechno vymyslel. „Na sto procent říkám, že ty peníze předány byly,“ řekl k tomu MF Dnes Soudek.

Pondělí - V kauze zkrachovalé stavební společnosti H-System bylo Vrchním státním zastupitelstvím obžalováno šest lidí. Jde o vedoucí členy firmy, kteří jsou žalovaní za poškození věřitele, z podvodů a zpronevěry. H-systém vybíral od roku 1993 od svých klientů peníze na výstavbu domů. Získal tak dvě miliardy, ale domy nepostavil. Zákazníci už své peníze neviděli.

Pondělí - Úřad dokumentace a vyšetřování zločinů komunismu prohlásil, že v příštích dnech navrhne státnímu zástupci obžalobu Miloše Jakeše a Jozefa Lenárta za vlastizradu. Té se měli dopustit v srpnu 1968 při pomoci okupantům nastolit kolaborantskou vládu.

Úterý - Do výběrového řízení na licenci nové generace mobilních telefonů se vedle Eurotelu a Radiomobilu nepřihlásil třetí očekávaný operátor - Český mobil. Podle vedení Českého mobilu je totiž vládou požadovaných sedm a…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 36 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].