Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Komentáře

Druhá revoluce?

V sobotu 18.srpna se v Praze sešli delegáti Sněmu OF. Nálada žhavá, bouřlivá, evidentně setkání politické formace, která má zase chuť být motorem vývoje, která cítí zodpovědnost a sílu dovést věci ke konci.

V sobotu 18.srpna se v Praze sešli delegáti Sněmu OF. Nálada žhavá, bouřlivá, evidentně setkání politické formace, která má zase chuť být motorem vývoje, která cítí zodpovědnost a sílu dovést věci ke konci. Na pořadu jednání bylo několik témat, celým zasedáním se však táhla jedna červená nit: co s komunistickou mafií? Zdá se, že všechny ty výzvy z Hodonína, Chrudimi, Prahy či naposled z Pardubic (viz toto číslo Respektu) nevyšly nadarmo a už vůbec nelze pochybovat o oprávněnosti jejich znění. Vystihly náladu a potřeby tohoto léta, náladu panující mezi ohromnou spoustou obyvatel.

„Pokles naší popularity… připomíná… situaci v březnu a dubnu před volbami. Dnes po volbách si mnozí občané kladou otázku, kdo vlastně volby vyhrál… Došlo k nové vlně upevňování pozic tzv. nomenklaturních bratrstev…,“ stálo v úvodním slově I.Fišery.

„Lidé z OF jsou na pracovištích vyštipováni. Ředitel našeho dolu otevřeně prohlašuje, že ‚demokracie a politika patří za bránu‘,“ říkají z Ostravy. Nebo z Chrudimi: „Fóristé jsou už dnes vyhazováni z práce, dva členové OF jsou u nás právně stíháni za publikování článku.“

Ohromný aplaus sklidil p.Kubát, dnešní ministr zemědělství. Začal hned bez obalu: "Je vůbec jisté, že výsledek revoluce je už nezvratný? Já myslím, že je ještě velmi snadno zvratný. Ne ovšem k Jakešům a Husákům, to nebyli inteligentní lidé, ale ke komunistickým mafiím, které se obohacovaly a točily milióny a miliardy minule a budou je velmi snadno točit i za…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 20 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].