Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Politika

Parlamentní listy ovládl senátor Ivo Valenta

Ivo Valenta • Autor: HN - Matěj Slávik
Ivo Valenta • Autor: HN - Matěj Slávik

Po vicepremiérovi Andreji Babišovi získává další politik většinu ve vlivném médiu. Senátor Ivo Valenta už v minulosti ovládl polovinu ve společnosti Our Media, která vydává Parlamentní listy, a nyní potvrdil, že v této firmě již kontroluje majoritní podíl. „Ano, podíl ve společnosti Our Media jsme skutečně posílili, v současné době se jedná od 70 procent,“ řekl Respektu Valenta.

Dosud se senátor o společnost dělil s mediálním podnikatelem Michalem Voráčkem. Parlamentní listy jsou osmým nejnavštěvovanějším zpravodajským webem v Česku. V listopadu loňského roku vykazovaly téměř sedm set devadesát tisíc reálných uživatelů. Médium staví svoji čtenost na křiklavých titulcích a bulvárních zprávách. V poslední době se o Parlamentních listech mluví i v souvislosti s ruskou dezinformační kampaní, působí pod nimi menší weby, které jsou nosiči výrazně proruských zpráv.

Valenta, který zbohatl na hazardním podnikání, tvrdí, že do obsahu Parlamentních listů nezasahuje a že je nechce zneužívat ani ke své politické kariéře. „Média jsou pro mne pouze investicí,“ říká. Před časem Parlamentní listy expandovaly na Slovensko a redakce uvažuje o dalších zemích, kde by mohly vycházet.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].