0:00
0:00
Astrounat Brázda
Odvaha nejen číst

Denní menu11. 11. 20162 minuty

Kim Gordon: Jednou jsem jedla plážovky

Kim Gordon • Autor: Profimedia.cz

„Vždycky říkám, že pro každou náladu existuje vhodné jídlo, a to určitě platí i v hudbě – od klasiky po elektronickou taneční. Co je vlastně doopravdy hudba? Zvuky, které dal člověk dohromady s cílem něco vyjádřit. A stejně tak můžete jiné věci vyjádřit prostřednictvím talíře plného jídla.“ - K takovým úvahám dochází Curtis Stone, šéfkuchař losangelské restaurace Gwen, v rozhovoru s hudebnicí Kim Gordon pro server Billboard.

Na úvod si pár připraví steaky v peci přímo na ohni, což je Stoneova specialita, kterou odkoukal od původních obyvatel Austrálie, a poté se oba pustí do hovoru, v němž se porovnávají ne nepodobné zkušenosti obou světoběžníků. Gordon vzpomíná na to, jak ji rané nuzné roky s kapelou Sonic Youth dovedly k tomu, že byla vegetariánkou, Stone zase barvitě popisuje stravovací zvyky původních kmenů, kteří ještě žijí jako lovci a sběrači - a u nichž se inspiruje pro moderní kuchyni.

Reklama

V jeden moment pak sdílejí zážitky z toho, jakou nejbizarnější věc kdy oba ochutnali. Pro Gordon to byl talíř mořských plážovek, měkkýše, které Sonic Youth nabídli na turné ve Španělsku, Stone zase při návštěvě jednoho kmenu v Tanzanii okusil maso paviána.


Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].