Sakury v soli
Že květiny neslouží jen jako ozdoba do vázy, ale patří i na talíř, dokazují recepty z jedlého kvítí a býlí v nedávno vydané Květinové kuchařce. Jak říká její autorka Jana Vlková - stačí se jen vydat na louky a do zahrad.
Co vás ke „kytkám k jídlu“ přivedlo?
Určitě celoživotní vztah k přírodě – jsem vystudovaná ekoložka. Zároveň jsem podědila kulinární geny, za něž vděčím babičkám a prababičkám; víceméně všechny byly výtečné kuchařky a vařily s láskou. Jídlem, respektive stravovacími návyky, jsem se pak začala zabývat coby kulinární koučka – dnes lidé vnímají vaření jako ztrátu času, jsou ve stresu, naházejí do sebe „mrtvá“ jídla, a z toho pak pramení jejich problémy od anorexie přes obezitu po držení nesmyslných diet.
Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.
Odemkněte si všech 44 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.
Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:
Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].