Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Komentáře

Paroubek v. Zeman

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

Proč stojí za to dát přednost šéfovi ČSSD

Miloš Zeman ohlásil, že bude kandidovat do Poslanecké sněmovny. Učinil tak nedlouho poté, co novinářům naznačil, že musejí být idioti, když si myslí, že kandidovat bude. Vždyť přece jasně řekl, že do politiky musí přijít nová krev. „V této straně by mělo být místo pro mladé lidi, a nikoli pro recyklované politiky, jako jsem například já, pro politiky s třemi až čtyřmi bradami,“ prohlásil nedávno v České televizi Zeman. Jsme tedy svědky buď a) projevu senility, b) ataku bludné představy, že je mladý člověk, c) silné touhy po návratu na mocenské výsluní. Možná platí všechny varianty, ale c) je nepochybně nejrealističtější. V severních Čechách se tedy odehraje volební souboj Jiřího Paroubka a Miloše Zemana.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

Jednorázový projekt

Střet obou mužů by šlo přirovnat k nikdy neuskutečněnému souboji temných pánů Voldemorta a Sarumana z populárních knih Harry Potter a Pán prstenů. Takže by vlastně mohlo být jedno, kdo z nich uspěje. Je tu ale několik ale.

Začněme tím nejdůležitějším – definicí uskupení, která za lídry stojí. Česká sociální demokracie postavila svou politickou strategii na rozhazování peněz, které jim mají pomoci ke kupování hlasů a tím i k zisku moci. Nejde o vytváření rovnosti šancí, což už nestor levice Norberto…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 45 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].