Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Na pozvání

Sešli se k poradě výrobci hesel...

Jednalo se o anketu o „nové heslo, vystihující co nejlépe českou zemi“. Do redakce iDNES přišlo přes tři sta návrhů, z nichž ona tajemná „redakce“ vybrala patnáct nejlepších.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt
Fotografie: Ester Kočičková - Autor: ČTK, www.ctk.cz • Autor: ČTK
Fotografie: Ester Kočičková - Autor: ČTK, www.ctk.cz • Autor: ČTK

Ester Kočičková

(1968) je zpěvačka, improvizátorka a moderátorka. Pod tímto pseudonymem začala moderovat pořady na Rádiu Limonádový Joe. Pro ČT uváděla pořady Ženský hlas, Dvojhlas a Nejhorší vyhrává a v současnosti talk show Pavlač.

Jednalo se o anketu o „nové heslo, vystihující co nejlépe českou zemi“. Do redakce iDNES přišlo přes tři sta návrhů, z nichž ona tajemná „redakce“ vybrala patnáct nejlepších. Ty bojovaly o pořadí v nadšeném hlasování nádherných osmi tisíc dvou set šestnácti čtenářů. Anketa se tedy ujala, heslo se našlo: Malá země s velkým srdcem!

Kolektivní duše

Hned vedle obsahu vítězného motta je hodna zamyšlení už samotná motivace nejdůvěryhodnějšího zpravodajského portálu k iniciativě obdobného druhu (na jeho stránkách se, pravda, anketám daří; ta úplně nejaktuálnější má například odhalit, zda se letos premiér Topolánek rozvede, rozvede i ožení, nebo neudělá nic). Jedná-li se o servilitou upatlaný dárek mladých, nevytížených investigativců k patnáctým narozeninám samostatné České republiky, pak jsou jistě v řádu věci i další umístěná hesla: Kdo lže, ten krade a do politiky se hrabe – Malý národ, velké myšlenky, obrovské dluhy – Pravda vyděsí – Nebát se a nakrást – Země blbých nálad; i dojemný outsider na poslední příčce – Česko, Česko, je v tobě moc hezko. Kolik…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 61 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].