Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Ekonomika, Politika

Premiér jako reklamní panel

Během chalupářského summitu s Milošem Zemanem si premiér Jiří Paroubek oblékl na procházku tričko. V něm jej minulý víkend zachytily televizní kamery všech významných stanic, které snímky odvysílaly ještě ten večer. Proč by si premiér na své chalupě nemohl vyjít civilně, jen tak v tričku? Protože šlo o oděv s reklamním logem společnosti ABN Amro Bank, premiér udělal tomuto finančnímu domu obrovskou reklamu v hlavním vysílacím čase. A s touto firmou spolupracoval v době, kdy byl náměstkem pražského primátora.

Fotografie: Podpásový útok. Foto ČTK • Autor: Respekt
Fotografie: Podpásový útok. Foto ČTK • Autor: Respekt

Proč by si Jiří Paroubek na své chalupě nemohl vyjít civilně, jen tak v tričku?

Během chalupářského summitu s Milošem Zemanem si premiér Jiří Paroubek oblékl na procházku tričko. V něm jej minulý víkend zachytily televizní kamery všech významných stanic, které snímky odvysílaly ještě ten večer. Proč by si premiér na své chalupě nemohl vyjít civilně, jen tak v tričku? Protože šlo o oděv s reklamním logem společnosti ABN Amro Bank, premiér udělal tomuto finančnímu domu obrovskou reklamu v hlavním vysílacím čase. A s touto firmou spolupracoval v době, kdy byl náměstkem pražského primátora.

Jaký měla reklama dopad, samozřejmě nikdo nezjišťuje, nicméně si jí všimli redaktoři rozhlasové stanice Frekvence 1 a o pár dnů později se premiéra Paroubka zeptali, kolik za svůj reklamní výstup dostal peněz. „Nevím, jaké jsem měl tričko. Nedostal jsem nic. Já jsem se procházel po své vlastní zahradě a vaši kolegové na mě udělali natáčením na soukromém pozemku tak trošku podpásový útok,“ odpověděl Paroubek. Ale situace není až tak jednoduchá. Nejen proto, že média si premiér k natáčení Zemanovy návštěvy de facto sám na chalupu sezval.

„Společnost ABN Amro Bank uzavírala s pražským magistrátem v době, kdy tam pan Paroubek dělal ekonomického náměstka, několik smluv. A jednu z nich magistrát po odchodu pana Paroubka jako nevýhodnou vypověděl,“ říká pražský zastupitel Jiří…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 42 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].