Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Komentáře

Zbabělci v Lidovém domě

Celkem třikrát již zasedala smírčí komise české sociální demokracie ve věci Wagner - Grulich. Bezvýsledně. Znamená to, že ani po třech měsících nevíme, proč na mítinku v Podsedicích srazil poslanec Josef Wagner pěstí k zemi místopředsedu Václava Grulicha.

Celkem třikrát již zasedala smírčí komise české sociální demokracie ve věci Wagner - Grulich. Bezvýsledně. Znamená to, že ani po třech měsících nevíme, proč na mítinku v Podsedicích srazil poslanec Josef Wagner pěstí k zemi místopředsedu Václava Grulicha. Něco jsme se však přece dozvěděli: přes všechny své odvážné výtky na adresu jiných je vůdce naší nejsilnější opoziční strany obyčejný politický zbabělec.

Vizitka

Kdo z aktérů podsedického incidentu byl jeho skutečným viníkem, se zřejmě už nikdy nedozvíme. Grulich říká, že jej Wagner bezdůvodně uhodil po běžné výměně názorů, Wagner naopak tvrdí, že jej Grulich vyprovokoval slovy „ty židovská svině“. Svědci, kteří by udělali jasno chybí. Lidový dům bezprostředně po události označil za viníka rvačky Wagnera, ale pak se rozhodl zamést vše pod koberec. O výsledcích práce „smírčí komise“ sociální demokraté mlčí - zřejmě v naději, že se na šokující střet jejich dvou volebních lídrů (Grulich vede kandidátku na jižní Moravě, Wagner v severních Čechách) v předvolebním shonu zapomene. Skutečnost, že se k případu minulý víkend vrátila i MF DNES však ukazuje, že tento předpoklad je chybný. Z vážnosti a logiky věci by samozřejmě vyplývalo, aby předsedou smírčí komise byl sám šéf strany Zeman. Ten však svoji odpovědnost odmítl, aby prý jeho přítomnost „nedávala práci komise zbytečně přídech senzačnosti“. Jako by fakt, že člen předsednictva strany dá veřejně do nosu stranickému místopředsedovi a pak jej obviní z…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 22 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].