Často hledáte, jak…
Obálka vydání 6/1990
6/1990 • 18.–25. 4. 1990

1990/6

Domov

Trestná činnost

Ivan Lamper

Ministerstvo vnitra České republiky informovalo 5.dubna redakci Respektu dopisem o svém názoru na článek Lucie Váchové "Domovní prohlídka jak z krimifilmu", uveřejněný ještě v Informačním servisu č.46.

KAN, OF a volby

Albert Prouza

V roce 1968 jsem byl jako dělník předsedou přípravného výboru KAN v Tesle Strašnice a zároveň členem komise pro závody při hlavním výboru KAN.

Nevyzraďme nic, co víme: mlčenlivost chrání nás

Ivan Lamper

Ve čtvrtek 5.dubna 199O se v budově Obvodního soudu pro Prahu 1 konalo občansko-právní řízení ve věci žaloby Stanislava Devátého proti ÚV KSČ.

Obrazy z věznic

Jaroslav Spurný

Tisk se začal situací v Leopoldově zabývat až po potlačení vzpoury vězňů armádou a útvarem rychlého nasazení. Vyskytly se dohady o příčinách vzpoury a docela vážně se uvažuje, že byla záměrně vyprovokována.

Kdo koho kryje?

Jan Ruml

Článek Jiřího Hanáka v LN "Kdo hlídá hlídače" o problému konfidentů a archívů ministerstva vnitra roušku, pod níž hnije tělo, jenom poodhaluje.

SČSP - podivné přátelství

Lukáš Marvan

Je známo, že Svaz československo-sovětského přátelství byl až do loňského listopadu více kamarádem brežněvovské linie, která dosadila a spolehlivě udržela u moci naši bývalou vrchnost, než Gorbačovovy perestrojky, na niž v tomto směru už tolik spolehnutí nebylo.

Jak zlikvidovat Občanské fórum

Milena Šindelářová

"Tady k žádný změně stejně nikdy nedojde. Ti, co byli doteď u vesla, to nepustěj, a z těch židlí je nikdo nedokáže shodit. A slušný lidi po zkušenostech se všemi zmatky a osobním napadáním v poslední době už radši na všechno kašlou.