Často hledáte, jak…
Obálka vydání 7/1990
7/1990 • 25. 4. – 2. 5. 1990

1990/7

Domov

Adresát: generální prokuratura

Vladimír Lukeš

Žaluji Komunistickou stranu Československa o náhradu morálních, společenských, finančních a zdravotních škod, které mně a mé rodině vznikly od roku 1948 v důsledku touto stranou prováděného genocidia.

Časované archivy

Zbyněk Petráček

V NDR, Polsku, ale i v Sovětském svazu proběhly počátkem roku vlny obviňování z kolaborace s tajnou policií.

Tady nejde o růže

Ivan Lamper

Ve čtvrtek 26. dubna se ve Vlašimi před budovou VB a v Benešově před okresním národním výborem bude konat protestní demonstrace. Občané chtějí tímto způsobem vyslovit nedůvěru špičkám okresní Bezpečnosti.

Komunisté vědí, co je fašismus

Respekt

Srovnávání komunismu s fašismem českoslovenští komunisté sveřepě odmítají. Jejich sebeobrana se dost pochopitelně rozjela na plné obrátky zejména v posledních dnech po uveřejnění dopisu, který pražský prokurátor adresoval ÚV KSČ.

Experiment se nepodařil, válka trvá dál

Jáchym Topol

Časopis, jehož název by se dal zhruba přeložit jako Zprávy, obsahuje překlady článků z Lidové demokracie, Republikánských listů, Informačního servisu a z mnoha dalších českých i slovenských deníků a časopisů.

Anděl v stávce

Jaroslav Spurný

Jedenáctého dubna 1990 v šest hodin vystoupilo jednačtyřicet zaměstnanců provozovny 201-Anděl (RaJ 5) do okupační stávky. Kořeny tohoto rozhodnutí sahají v podstatě do časů totalitního režimu a pohledy na oprávněnost stávky jsou nejednoznačné.