Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura, Kultura

Ad Brangelina

Brangelina skončila. Vědí to všichni. Jméno Jolie se minulé úterý googlovalo dokonce častěji než porno – což se v poslední době povedlo jen brexitu a Pokemonům. Není asi jediného světového listu, který by se k tomu nevyjádřil. Nechceme být výjimkou.

Hvězdný pár dal světu mnohé: krásu, štěstí, senzace. Zájem o uprchlíky, Kambodžu a mastektomii. Také iluzi věčné lásky – a minulý týden vzkaz, že je to prostě jen iluze. A co ještě? Zvyk dávat párům místo společného příjmení dohromady přezdívku. Super slovo Brangelina. Ano, hvězdám němého filmu Mary Pickford a Douglasu Fairbanksovi se říkalo Pickfair, jmenovala se tak i jejich vila, kde se scházela hollywoodská smetánka. Ale muselo uplynout skoro sto let, než přišla Brangelina. Nejspíš právě omamný pocit, že tihle dva byli předurčeni splynout v jedno včetně jména, nechal lidstvo uvěřit a opakovat si to slovo stále dokola, až se stalo pravdou a symbolem superpáru.

Následovaly další dvojice se společnými přezdívkami. Tom Cruise se v osmdesátých letech v Top Gunu prolétával červánky v letounu F-14 Tomcat a netušil, že se dá jednou dohromady s Katie Holmes a získá spolu s ní přezdívku TomKat. Jennifer Lopez plus Ben Affleck rovnalo se Bennifer, Taylor Swift a Tom Hiddleston rovnalo se Hiddleswift. Všechny tyhle přezdívky ale zmizely spolu s city zúčastněných. Poslední, kdo se ještě drží, je Kimye (Kim Kardashian a Kayne West), jejichž láska se zdá být větší než Kimina konfekční velikost. Ano, ještě tedy Šafrhám, Magorka a…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 40 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].