Anketa: Jaký je váš názor na konzumaci koňského masa?
Michaela Jorgensen
majitelka řeznictví The Real Meat Society
Tato aféra je jen vrcholkem ledovce. Dokud se prodávají extrémně levné masné produkty, můžeme být rádi, že se prozatím mluví jen o koních. Anonymita výrobků velkovýrobců dodávajících do řetězců i špatně nastavené zákony, jež znevýhodňují malá řeznictví, budou nadále umožňovat prodávat nekvalitní maso, mnohdy dopované antibiotiky a léky (třeba na snížení vývoje pohlavních orgánů), o stresujícím způsobu porážky ani nemluvě. Jak tomu bylo u těch chudáků, o nichž nevíme, odkud se vzali, a kteří tajně skončili v masových kuličkách a burgrech, o tom nechci raději ani přemýšlet! Jak si můžeme být jisti, že další aféra nebude o uhynulých zvířatech, zpracovaných ve zboží potravinových řetězců?

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin: