Michaela Jorgensen
majitelka řeznictví The Real Meat Society
Tato aféra je jen vrcholkem ledovce. Dokud se prodávají extrémně levné masné produkty, můžeme být rádi, že se prozatím mluví jen o koních. Anonymita výrobků velkovýrobců dodávajících do řetězců i špatně nastavené zákony, jež znevýhodňují malá řeznictví, budou nadále umožňovat prodávat nekvalitní maso, mnohdy dopované antibiotiky a léky (třeba na snížení vývoje pohlavních orgánů), o stresujícím způsobu porážky ani nemluvě. Jak tomu bylo u těch chudáků, o nichž nevíme, odkud se vzali, a kteří tajně skončili v masových kuličkách a burgrech, o tom nechci raději ani přemýšlet! Jak si můžeme být jisti, že další aféra nebude o uhynulých zvířatech, zpracovaných ve zboží potravinových řetězců?
Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.
Odemkněte si všech 43 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.
Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:
Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].