Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Minulý týden

Minulý týden

Po sněhu a mrazech přišlo tání. Teploty vystoupaly k patnácti stupňům Celsia. Přiletěli špačci a skřivani. Zpomalil růst cen a ekonomové informovali veřejnost, že inflace letos nebude.
Nepřijatelné, otřesné, šílené, komentoval premiér Jan Fischer skutečnost, že neznámí pachatelé hodili zápalnou lahev do domu romské rodiny v Ostravě; čtvrtý žhářský útok proti zdejším občanům romské národnosti za poslední rok tentokrát nevyšel proto, že třináctiletá dívka, do jejíhož pokoje hořlavý koktejl přes zavřené okno vletěl, stihla uhasit knot. Ministerstvo školství navrhlo, aby se na českých školách vyučovala jako volitelný předmět romština. Česká lékařská komora zahájila práci na omluvě židovským spoluobčanům za memorandum, které v říjnu 1938 – půl roku před nacistickou okupací – sepsali zdejší čistokrevně čeští lékaři a právníci jako žádost vládě, aby úředně zakázala Židům vykonávat v Čechách lékařské a právnické povolání. Na sjezdu Svazu mladých komunistů v Praze se pohádali radikální a umírnění ctitelé Stalina.
Když bylo zřejmé, že se z toho nevylže, řekl policistům, že si zrovna uklízel ve voze, když jsme zrovna projížděli kolem, a vyvázl jen s malou pokutou, popsala deníku MF Dnes řidička Taťána Welchová, jak známý hokejista Petr Nedvěd zaplatil za to, že na dálnici D 1 se vzteklými nadávkami házel z okna svého ferrari PET lahve a zátky na auto paní Welchové, která dodržovala předepsanou rychlost a tím Nedvěda donutila…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 44 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].