Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Blogy

Blogy

Zastávám názor, že výpočetní technika je tu proto, aby sloužila člověku – nikoli aby se člověk musel přizpůsobovat technice.

Nevnucujme doktorům počítače

Zastávám názor, že výpočetní technika je tu proto, aby sloužila člověku – nikoli aby se člověk musel přizpůsobovat technice. Zavádět nějakou technickou novinku, aby byla nějaká činnost dvakrát pomalejší, třikrát složitější a pětkrát dražší, je zjevně „na palici“. Přesto se tak běžně děje. V praxi to může vést k tomu, že se lékaři budou více a více času věnovat práci s počítačem a méně komunikaci s pacientem. Přitom se léčí vždy celý člověk, ne jednotlivý orgán nebo jednotlivá nemoc. Považuji tedy za velmi důležité lékařům počítač nevnucovat.

JELINEK.BLOG.RESPEKT.CZ

Co mi už nikdo sebrat nemůže

„Já nevím,“ pokrčila jsem rameny. „Mně vlastně komunisti nic tak hroznýho neudělali.“„Cože?“ rozčílil se táta. „Jak tohle můžeš, prosím tě, říct? Vzali ti to nejdůležitější, neumožnili ti pořádný vzdělání!“ Už je to skoro dvacet let, co mi to řekl. Devatenáct asi. Když se vrátil z Německa a všichni jsme se pořád dohadovali, jak se vyrovnat s minulostí. Ale čert vem to vzdělání, uvědomuju si dneska. Oni mi vzali něco mnohem důležitějšího. Sebrali mi mýho tátu.

SIDONOVA.BLOG.RESPEKT.CZ

Žijeme v nejlepší době

Už když jsem uslyšel svá slova v projevu prezidenta Klause, měl jsem si…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 53 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].