Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura

Hudba

Hudební novinky

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt
Autor fotografie: Profimedia.cz, http://www.profimedia.cz • Autor: Respekt
Autor fotografie: Profimedia.cz, http://www.profimedia.cz • Autor: Respekt

Joy Division: Unknown Pleasures

Warner Music

K třicátému výročí založení kapely vycházejí pečlivé reedice tří základních alb manchesterských melancholiků (dále Closer a Still), rozšířené vždy o disk s dosud neznámými koncerty. Ve světě vychází i soundtrack k filmu Antona Corbijna Control o zpěváku Ianu Curtisovi: ten se zatím k uvedení do našich kin nechystá.

Murcof: Cosmos

Leaf Label / Starcastic

Mexický elektronik bude ústřední hvězdou brněnského festivalu New! New! (Fléda, 15.–18. 11.). Dále zde vystoupí Tujiko Noriko, Jamka nebo Elektrabel - v Česku téměř neznámý břeclavský rodák operující na světové technoscéně.

Vladimír Václavek & Miloš Dvořáček: Život je pulsující píseň

Indies Scope

Kytarista a podmanivý zpěvák Václavek stále krouží kolem svého pojetí minimalismu. „Bylo období, kdy jsem se východní kulturou zabýval velice do hloubky. Nevím, kde se to ve mně vzalo, pokud bych to chtěl nějak vysvětlit, asi bych musel použít syntax právě té východní kultury. To, čím jsem se zabýval, jsou její kořeny, a dnes je svět úplně jiný, jak na Východě, tak na Západě. A nový svět potřebuje nový popis.“

Horňácká muzika Petra Mičky: Z koreňú strom

Indies Happy Trails

Mladá kapela navazuje na tradici po svém, místy i s „trúbami“, tedy plechovými dechy. „Jako by se člověk ocitl ve vrbecké hospodě před sto lety,“ píše iniciátor alba, folklorista Jiří Plocek.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].