Často hledáte, jak…
Obálka vydání 34/2006
34/2006 • 20.–27. 8. 2006

2006/34

Domov

Před 15 lety

Respekt

Čtyřiatřicáté číslo se před patnácti lety pochopitelně věnovalo především pokusu sovětských bolševiků o převrat. Vždyť šlo o nejsilnější ohrožení československé cesty za demokracií.

Konec života J. Kaplanové

Ondřej Kundra, Jaroslav Spurný

„Pro mě život definitivně skončil. Už nevím, jak dál,“ říká rozechvělým hlasem a se slzami v očích na terase své smíchovské vily bývalá vysoká úřednice Komerční banky, dnes příležitostná překladatelka ze španělštiny Jiřina Kaplanová.

Srbovi odborníci na zakázky se vracejí

Silvie Lauder

Dlouho jsme o nich neslyšeli. A teď se vynořili na neočekávaném místě.

Americkou základnu prostě nechci

Kateřina Mahdalová

Protesty proti zamýšlené americké základně na českém území sílí. Hlas odpůrců už je nepochybně slyšet silněji než mínění stoupenců.

Jeden den v životě

Vojtěch Effenberger

Babička a já zažíváme typické anglické ráno v londýnské městské části Camberwell. Dneska máme odletět do Prahy. Tam bydlíme...

Zemřel vám manžel? Tak pokuta

Tomáš Sachr, Marek Švehla

Hana Kolářová po smrti svého manžela vyřizovala jeho pozůstalost a narazila přitom na smlouvu s mobilním operátorem Eurotel. Ženský hlas na informační lince společnosti jí rutinním tónem oznámil, že smlouva „samozřejmě“ platí dál. „Když jsem namítla, že ji chci zrušit, protože manžel zemřel, dostalo se mi odpovědi, že ale budu muset zaplatit pokutu,“ vypráví paní Kolářová. „A že se nejedná o záměrné nedodržení dohody, Eurotel nezajímá.“