Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Rozhovory

Jsem zrazený volič ODS

VÁCLAV FISCHER se narodil roku 1954 v Praze. Vystudoval zde Vysokou školu ekonomickou, v den promoce legálně emigroval (měl vystěhovalecký pas a německou manželku). Roku 1980 založil v Hamburku cestovní kancelář Fischer Reisen. Začínal doslova od nuly, ale díky originálním nápadům, dobře vybraným spolupracovníkům a záruce kvalitních služeb se rychle vypracoval mezi nejúspěšnější německé podniky svého druhu. Ihned po listopadu 1989 začal podnikat i ve střední Evropě. V roce 1995 prodal firmu v Německu a získané prostředky investoval do svých cestovních kanceláří v ČR, SR, Polsku a Maďarsku a do letecké společnosti Fischer Air. Dnes je jeho cestovní kancelář největší v ČR (letos přepraví 300 000 klientů), s předpokládaným obratem pěti miliard korun patří mezi stovku největších tuzemských podniků.

Řídíte úspěšný podnik. Proč vlastně riskujete svou pověst vstupem do politiky, kde bezpochyby tak úspěšný nebudete?

Proč si to myslíte?

Patří vám jedna z nejlépe hodnocených českých firem. A teď budete bojovat o post obyčejného senátora.

Pokud do Senátu vstoupí nezávislý člověk a správně zaujme pozici, která je pro nového senátora přichystána, bude to velmi významný post. Určitě víte, o čem hovořím.

O jakou pozici jde?

Pokud novým senátorem bude člen ČSSD nebo ODS, tak se vlastně nic neděje, protože ústavní většina smluvní opozice a vládnoucí strany je zajištěna. Ale pokud to bude kdokoli jiný,…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 24 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].