Často hledáte, jak…
Obálka vydání 24/1995
24/1995 • 12.–19. 6. 1995

1995/24

Domov

Ruce pryč od našich účtů

Tomáš Němeček

Poprvé v historii má premiér Klaus v úmyslu navštívit Nejvyšší kontrolní úřad. Vláda totiž právě jeho a Jana Kalvodu pověřila, aby si se státními revizory promluvili o "některých sporných šetřeních".

Bratr za milion

Jindřich Šídlo

Spor o to, zda naši politici požívají výsady absolutní nedotknutelnosti, nebo zda si musí zvyknout na neustálý zájem a kritiku sdělovacích prostředků, zůstává i nadále nerozhodnut.

Dva roky starý zásah agentury Professional Commando na Spartě dodnes nepotrestán

Jindřich Šídlo

Ani po dvou letech není definitivně ukončeno vyšetřování incidentu, který se odehrál 11. června 1993 na stadionu pražské Sparty. Příslušníci soukromé bezpečnostní agentury Professional Commando tehdy zmlátili oslavující fotbalové fanoušky tak tvrdě, že potřebu vyjádřit se k tomu cítil i pražský primátor Jan Koukal: v televizi tehdy slíbil, že se osobně zasadí, aby Commando ztratilo licenci.

Vládu špioni nebaví

Jaroslav Spurný

Lednové obvinění Jana Kalvody, že česká kontrarozvědka sleduje domácí politické strany, donutilo vládu přemoci svou lhostejnost k dění v tajných službách. Zájem však netrval dlouho.

Pithart-Král v pátém kole na body

Martin Kontra

Minulý čtvrtek změnila státní moc za asistence televizních kamer svůj pohled na pokus uplatit premiéra české vlády: po čtyřech letech od činu a s pěti soudy za sebou byl někdejší ředitel Agrobanky Jan Král poprvé uznán vinným.