Často hledáte, jak…
Obálka vydání 22/1991
22/1991 • 3.–10. 6. 1991

1991/22

Zahraničí

Kdo bude ruským prezidentem II.

Dimitrij Běloševský

Vedle vážných kandidátů na úřad prezidenta Ruské federace (Respekt 21) se objevili i ti, které bychom mohli označit za postavičky. Mnozí z nich dokonce neprošli sítem kontroly právní způsobilosti předložených dokumentů, a vypadli tak ze hry automaticky, jiní pokračují v úporném, přesto však zřejmě marném boji o významný post. Definitivně rozhodne středa 12.června.

TV v rukou státu

Tarick Dali

"CSA, Nejvyšší rada pro audiovizuální programy, je administrativní mašinérie, úřad, který má dozírat nad tím, jak se plní nařízení přijatá na jiných místech, na jejichž přípravě nemá žádný podíl.

Etiopie podle plánu

Zbyněk Petráček

Týden po odstranění posledního marxistického režimu v Africe vládne v Addis Abebě situace, jakou si místní leninovci před svou porážkou ani nepředstavovali.

Lepra v Rumunsku

Respekt

Rumunsko je jediným státem v Evropě, který své nemocné leprou neposílá do velkých leprosárií v tropických oblastech. Nedaleko dunajské delty, blízko města Tulcea, se nachází klidné, od světa odtržené údolí.

Indické volby nejisté

Jaroslav Holman

Před čtrnácti dny proběhla v několika z 25 států Indické republiky první fáze voleb do dolní komory (Lók sabha) ústředního parlamentu. Zbylé státy měly volit ve dvou skupinách ještě tentýž týden. Kvůli atentátu na Rádžíva Gándhího však byly původní termíny přesunuty na 12. a 15.červen. Jaký výsledek lze očekávat?