Často hledáte, jak…
Obálka vydání 2/1990
2/1990 • 21.–28. 3. 1990

1990/2

Domov

Pravdu o vysílači na Žižkově!

Respekt

Otázka výstavby televizního vysílače, který vyrůstá na místě bývalých Mahlerových sadů v Praze 3, zůstává přes dlouhotrvající protesty řady odborníků i obyvatel Žižkova nadále nevyřešena.

Souboj s chobotnicí

J.K. Světnička

Od 17. XI. uběhly již 4 měsíce. Veřejnost ztrácí zájem, v informační explozi si plete páté pře deváté či upadá do laických nesmyslů (viz IS č. 50, str. 14, I. Lamper, LN č. 19, Divadélko, V. Mlynář). Neuškodí proto shrnutí, kdo a jak se tímto vyšetřováním zabývá.

Jak bude po smrti

Ivan Lamper

"Léta se už snažíme o nějakou změnu, ale bez výsledku. Ředitelství na nás kašle, protože je vůbec nezajímá, jak vlastně máme svoji práci zvládnout. Vždycky řeknou - vy si už nějak poradíte; to je celé jejich řešení.

Bezpečnost státu

Jaroslav Spurný

Během čtyř měsíců, které uplynuly od sedmnáctého listopadu, jsme se snažili informovat veřejnost o dění v ozbrojených složkách. Bariéru mlčení a vyhýbavých odpovědí, jimiž se obklopili jejich odpovědní pracovníci, se nám podařilo prolomit však jen částečně.

První proces

Petr Janyška

Před soudem stojí (chvíli stojí, chvíli sedí) první ze stovek brutálních zakročitelů ze 17. listopadu. Malá rybka ...

Proč ten spěch?

Michal Singer

19. března otiskly Učitelské noviny text novely školského zákona č. 29/ současně s výzvou, aby písemné připomínky k jejímu znění byly ministerstvu školství zaslány do 25. 3. Odborům školství na všech úrovních byl text zaslán 12. 3. s žádostí o připomínkování do druhého dne.