Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Taneční Cenu Respektu letos získal provozovatel Divadla Ponec, občanské sdružení Tanec Praha

Dvacetiletá tradice a průkopnická práce v oblasti moderního tance v naší zemi občanského sdružení Tanec Praha byla v den zahájení stejnojmenného festivalu odměněna Cenou Respektu.

Dvacetiletá tradice a průkopnická práce v oblasti moderního tance v naší zemi občanského sdružení Tanec Praha byla v den zahájení stejnojmenného festivalu odměněna Cenou Respektu.

Cenu od generálního ředitele Respekt Publishing a.s. převzala Yvona Kreuzmannová, zakladatelka Tance Praha a Divadla Ponec. Slavnostní předání se uskutečnilo v rámci zahájení 20. ročníku festivalu Tanec Praha před vynikajícím představení švýcarského souboru Öff Öff. Porota ve složení kritička a šéfredaktorka Taneční Zóny Jana Návratová, umělecká ředitelka Divadla Alfred ve dvoře Šárka Havlíčková a muzikolog a zástupce Respektu.cz Jaroslav Pašmik se tentokrát rozhodla neudělit cenu konkrétnímu dílu, ale významné taneční instituci - občanskému sdružení Tanec Praha. Jeho cílem a úkolem je především podpora původní české taneční a choreografické tvorby. Rozsah aktivit sdružení je ovšem mnohem širší. Zajišťuje tvůrčí rezidence umělců, jejich účast na zahraničních festivalech a soutěžích, již dvacet let pořádá taneční festival, díky němuž dokázala v naší zemi vzbudit zájem o současný tanec a získat pro něj diváckou obec.

Pro Yvonu Kreuzmannovou je to první české ocenění, v zahraničí je její práce vysoce ceněna, o čemž svědčí francouzský Řád rytíře za zásluhy. „Jsme velmi rádi, že si našeho dlouholetého úsilí někdo všiml,“ reagovala na udělení Ceny Respektu.

Více info:

Almíra Pitronová, Respekt Publishing a.s.

tel. 606 333 990, [email protected]

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].