Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura, Společnost

Ofina vévodkyně Kate

Máme rády Kate Middleton. My, ženy světa, jsme na tom různě, ale tohle máme stejně. Líbí se nám, že je hezká a zdravá. Rodí děti a chová se podle protokolu a nevypadá, že by ji jedno nebo druhé nějak obtěžovalo. Přitom se na nás nijak nevytahuje – máme pocit, že i my bychom mohly být takové, a ona nás při tom klidně nechá. Právě proto nám minulý týden vůbec nevadilo, že všichni mluvili a psali o ofině Kate Middleton.

Pro ty, kdo nepatří mezi světové ženy a tahle záležitost jim unikla: stalo se, že po tříměsíční mateřské dovolené se vévodkyně z Cambridge znovu objevila na veřejnosti. A měla – ofinu. A to ofinu zvláštní, trochu přerostlou a rozdělenou pěšinkou. Není to zajímavé?

Je, a navíc důležité. Nezapomínejme, že co má na sobě Kate, my světové ženy chceme mít taky, a že po její svatbě poprvé v historii Velké Británie převýšil prodej hnědých barev na vlasy prodej těch blond. Má-li Kate ofinu, týká se to tedy nás všech.

Řešilo se tudíž nejen, jakou má ofinu, ale taky proč. Nás, světové ženy, to rozdělilo na dvě frakce. Hodné holky tvrdily, že je to proto, že se vrací ke státnickým povinnostem, začíná další etapu života a to si ženy vždycky stříhají vlasy. Druhá frakce, nepřející drbny, zase mínila, že nezvládá, děti jí lezou po hlavě a tohle jí z toho vyrostlo. Frakce drben byla však brzy umlčena – copak tohle by se naší Kate Middleton mohlo stát?

Noviny byly plné různých významných ofin. Je to návrat do sedmdesátých let, inspirace Sophií Loren a Jane Birkin?…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 40 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].