Používáte nástroj pro blokování reklamy. Příjmy z reklamy umožňují naši existenci.
Podpořte nás a nástroj pro tento web vypněte (návod). Nebo si pořiďte předplatné a reklama se vám nebude zobrazovat. (E-shop)

Obtěžuje vás reklama?
Předplatitelům ji nezobrazujeme.

Reklama
 
Přílohy

Jak si užít kvalitní jídlo - Anketa


1. Co z české kuchyně může obstát v evropské nebo světové gastronomické konkurenci?

2. Jaké jsou přednosti tradiční české kuchyně a umíme je dnes dostatečně využívat?

 

Roman Paulus, šéfkuchař v restauraci hotelu Radisson SAS Alcron

1. Jsou to sladká česká jídla. Naše plněné knedlíky, koláče, buchty. Něco podobného se – až na pár výjimek v Rakousku či Bavorsku – nikde nedělá. Mnoho věcí z české kuchyně najdete různě po světě, ale tahle sladká jídla jsou unikátní. A skvělá.

 

2. Předností je stále ještě určitá sezonnost české kuchyně. Naši předkové byli chytřejší než my dnes a využívali daleko víc, co jim příroda nabízela. Bohužel potom se česká kuchyně smrskla na pár hotovek, které jsou v každé hospodě. Teď se k sezonnosti pomalu vracíme a ne vždy se to daří. Jeden z důvodů je ten, že nejsme schopní nakupovat všechno lokálně z českých surovin. Až se řetězec pořádně propojí, farmáři budou pěstovat dobré potraviny a kuchaři je od nich nakupovat, bude to paráda.

 

2011_obalka_R38-39
Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům týdeníku Respekt.
Odemkněte si všech 54 článků vydání zakoupením čísla nebo předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

I. Zadejte své údaje a zvolte způsob platby

Předplatné bude automaticky prodlužováno. Funkci můžete kdykoli zrušit.

Rychlá online platba

Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Máte dotazy ohledně předplatného? Neváhejte nás kontaktovat na predplatne@economia.cz nebo +420 217 777 888 (každý pracovní den 
od 7.30 do 17.00, mimo pracovní dobu je k dispozici záznamník).

Platbu kartou i on-line platbu zabezpečuje
Uvedené ceny jsou včetně DPH.

2011_obalka_R38-39
Odemkněte tento článek
Získáte přístup ke všem 54 článkům z tohoto vydání.
Chcete-li článek okomentovat nebo nás upozornit na chybu, přihlaste se nebo se zaregistrujte. Nejzajímavější příspěvky zveřejníme.
Reklama

Vyhledávání

Tip: Vyhledávejte dle autora pomocí autor: autor:”Erik Tabery” další tip

Výsledky vyhledávání

Hledám o sto šest
Vyskytla se chyba, zkuste to znovu.

Nejvíce hledáte