Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Hlavní chod

Čekání na kulinární bibli

Knížky pro děti věnované jídlu mají až na pár výjimek zastaralý text a amatérskou grafiku. Najít něco chytrého, objevného a výtvarně povedeného není zrovna snadné

Když nám v prosinci do knihovny přibyla kniha Můžu ochutnat? z nakladatelství Host, byli jsme nadšení všichni: moje čtyřletá dcera, manžel, kterého jídlo jinak nezajímá, i já coby foodwriter. Lahodné příběhy od Aleksandry a Daniela Mizielińských vyprávějí o tajemství croissantového těsta, o tom, proč si Etiopané navzájem přejí, „ať se ti povede indžera“, o prvopočátcích zavlažování pro pěstování potravin či o masožravých gaučech z argentinské pampy. Kulinární průvodce po gastronomicky nejzajímavějších zemích světa děti baví příběhy i obrázky, jídlo přibližuje mixem receptů, zajímavostí a krátkých vyprávění. 

Z prvotní radosti, jak skvěle je o děti stran kulinární literatury v Česku postaráno, mě vytrhlo pátrání po dalších titulech, které předškoláky či mladší školáky provedou světem potravin a gastronomie.

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 33 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].