Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Trendy

Cizí vlasy pod čepicí

Být krásná jako princezna, to je univerzální ženská touha, ze které se nevyrůstá. A právě proto tolik žen každý rok platí tisíce korun (většinou tak nejméně deset) za to, aby jim u kadeřníka prodloužili vlasy.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt
Fotografie: Dárek pro zlatovlásku. - Autor: Profimedia.cz, http://www.profimedia.cz • Autor: Respekt
Fotografie: Dárek pro zlatovlásku. - Autor: Profimedia.cz, http://www.profimedia.cz • Autor: Respekt

Už je pomalu čas odložit čepici. Zvlášť když se pod ní skrývají dlouhé zlaté vlasy. Lesklé jako démanty, hladké jako srst kralevicova pinče.

Být krásná jako princezna, to je univerzální ženská touha, ze které se nevyrůstá. A právě proto tolik žen každý rok platí tisíce korun (většinou tak nejméně deset) za to, aby jim u kadeřníka prodloužili vlasy. A ačkoliv renomovaní kadeřníci střízlivě radí, že letos se nosí přirozenost, rozhodně žádné divočiny a peroxidy, na odbyt prý jde nejlépe ta nejvykřičenější nebo též princeznovská blond. Právě takových pramínků prý objednávají kadeřníci nejvíc.

Zajímavé přitom je, že ty vlasy byly většinou původně černé až černočerné. Pocházejí totiž nezřídka z takzvané tonzury, obřadného stříhání vlasů, které podstupují poutníci v indických chrámech. Tak například firma Great Lenghts, která dodává i českým kadeřnictvím, zaručuje, že jejich vlasy pocházejí z chrámu na hoře Tirumala v indickém státě Ándhrapradéš. Jelikož je to jedno z nejstarších a nejposvátnějších míst, každý den sem přicházejí tisíce poutníků a poutnic s havraními hřívami. Odcházejí bez parády, s mírně vystrašeným výrazem a celkově menší, asi jako když se namočí pudl (že je to tak, viz YouTube), avšak s nadějí na budoucí štěstí. Další štěstí čeká na potenciální princeznu, která si jejich vlasy nechá přivařit či přiuzlovat (metody jsou různé) na ty své. Dvacet centimetrů dlouhý pramen bude…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 56 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].