Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Česko

Smlouvy Pavla Béma

Druhý muž ODS, snad příští premiér Pavel Bém má to nejlepší ještě před sebou. Možná se mu ale dosud přímočará cesta může zkomplikovat. Jeho jméno začíná policie i tajná služba skloňovat v souvislosti s řadou smluv, nad kterými visí podezření z korupce.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt
Fotografie: Charismatik jde vzhůru. (Primátor Bém před svou radnicí) - Autor: Tomki Němec • Autor: Respekt
Fotografie: Charismatik jde vzhůru. (Primátor Bém před svou radnicí) - Autor: Tomki Němec • Autor: Respekt

Druhý muž ODS, snad příští premiér Pavel Bém má to nejlepší ještě před sebou. Možná se mu ale dosud přímočará cesta může zkomplikovat. Jeho jméno začíná policie i tajná služba skloňovat v souvislosti s řadou smluv, nad kterými visí podezření z korupce. Samozřejmě, na místě je obezřetnost. Nestává se Bém objektem nějaké denunciační kampaně SVÝCH POLITICKÝCH KONKURENTŮ? Podrobnější pátrání ovšem ukazuje, že nejde zdaleka o nějaké dezinformace provázející boj uvnitř ODS. Pavel Bém jako primátor a předtím jako starosta Prahy 6 pokrývá vahou své funkce podezřelé obchody.

Dlouhá pouť

Rozčilený muž v obleku běhá kolem hluboké jámy v pražské Stromovce a před televizními kamerami láteří. „Za tohle by měl být někdo potrestán,“ komentuje propad půdy do stavby tunelu. Ještě ten den podává trestní oznámení na neznámého pachatele za obecné ohrožení. Primátor Pavel Bém je tentokrát na místě a jedná rázně.

BIS narazila na smlouvy, v nichž hrál Bém hlavní roli.Druhá tvář Pavla Béma byla vidět nedávno na zářijové oslavě jeho pětačtyřicátin v pražských Žlutých lázních. Pozvánka připomínala primátorův dětský sen stát se tramvajákem. „K některým snům je příjemné se vracet… přijďte s námi zavzpomínat, provezeme vás zastávkami Plzeňská, Skotská, Finská… až na konečnou,“ stálo na recyklovaném papíru.…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 54 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].