0:00
0:00
Scéna19. 2. 20062 minuty

Fillm

To nejlepší z filmů pro tento týden.

Astronaut
vobrazek_321.jpeg
Autor: Respekt
vobrazek_321.jpeg
vobrazek_321.jpeg Autor: Respekt

Domácí filmová událost tohoto týdne je zřejmá. Bude jí vyhlášení výročních cen Český lev. V sobotu večer vysílá slavnostní ceremoniál v přímém přenosu první kanál České televize. Za favorita lze považovat film Štěstí režiséra Bohdana Slámy, který je nominován do devíti z celkových dvanácti kategorií. Jistě právem, Slámovo sociální drama již bylo oceněno na mezinárodním fóru a české vavříny mu bezesporu patří. Ale nepředbíhejme, ve hře jsou ještě další filmy.

↓ INZERCE

Ne, jezdit za sexem do střední Evropy se nevyplácí. Zvláště dekadentní Bratislava se nedoporučuje, můžete tam totiž zažít pořádný horor s obchodníky s lidmi. Alespoň se nám to snaží vsugerovat americký film

Hostel

, který právě přichází do kin. Skutečnost je trochu jiná. Horor, který produkoval Quentin Tarantino, se inspiruje událostmi v Thajsku, kde se dobrovolníci nechávali vraždit bohatými zrůdami, aby jejich rodiny mohly za „honorář“ lidsky žít. Zdejší diváky může při sledování Hostelu kromě potoků krve děsit také slovenský a český pop 80. let, který je k hrůzným scénám použit jako tapeta.

Aby byla dramaturgie vyvážená, nabízejí české biografy ještě jednu novinku. Italská tragikomedie

Tygr a sníh

režiséra Roberta Benigniho sleduje osud básníka, kterého láska k jedné slečně zavede až do Iráku. Zrovna se tam ale dobývají Američané.

Předplaťte si Respekt a nepřicházejte o cenné informace.

Online přístup ke všem článkům a archivu

Články i v audioverzi a mobilní aplikaci
Možnost odemknout články pro blízké
od 150 Kč/měsíc