Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Zahraničí

Z minulého týdne

Pondělí - Britské ministerstvo zahraničí uvedlo ve svých tipech pro Brity cestující do Česka, že pražské tramvajové linky 22 a 9 jsou rejdištěm kapsářů. Úřad napsal, že v pražských dopravních prostředcích pracují organizované skupiny zlodějů. Nabádá také turisty, aby si objednávali taxíky jen od důvěryhodných firem, za které označuje AAA a Profi Taxi, protože jinak by mohli být okradeni.

Úterý - Na summitu NATO-Rusko šéfové států a vlád přijali historickou deklaraci o vytvoření společné Rady NATO-Rusko. „Je to nové partnerství na obranu společných zájmů. Pro spolupráci mezi Aliancí a Ruskem není jiné alternativy,“ řekl po podpisu deklarace ruský prezident Vladimír Putin. Rusko bude mít v radě stejný hlas jako členské země NATO.

Úterý - Izraelští agenti zatkli 25letou Palestinku, která měla původně spáchat sebevražedný atentát, ale na poslední chvíli si to rozmyslela. Zahríja Hamamríová si měla podle instrukcí členů Brigády mučedníků Al-Aksá obléknout těsné šaty, brýle a měla být nalíčená, to ale odmítla. Navíc se jí zželelo „dětí, žen a nemocných lidí, kteří by zemřeli“. Hlavním důvodem, proč změnila názor, však byla instrukce, že má spáchat atentát, i když okolo nebude mnoho lidí. "Měla jsem dojem, že si z krveprolití dělají byznys. Hlavně aby se mluvilo o tom, že zvládli atentát," řekla Zahríja.

Úterý - Mariane Pearlová, vdova po zavražděném reportérovi deníku The Wall Street Journal, porodila…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 40 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].