Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Rozhovory

Musíme se zbavit šíbrů

Jiří Dienstbier ml. patří k nové generaci politiků, kteří se po volebním neúspěchu ČSSD dostali do vedení strany. I když nereprezentuje většinový názorový proud, jeho myšlenky často vzbuzují jiskření: volá po vyhození nejvíce zkompromitovaných kolegů a změně agresivního politického stylu.

 

Nedávno jste na Facebooku napsal, že je načase, aby se sociální demokracie očistila od různých „šíbrů“. Co jste tím myslel?

V některých našich regionech se zkrátka politika neodehrává dobrým způsobem. A nejde čistě jen o hodnoty, program a vybírání těch nejkvalitnějších lidí, kteří by se v rámci sociální demokracie měli prosazovat.

Jak se tedy stalo, že ČSSD – a nejenom ona – prorostla s neprůhledným byznysem?

Je to celkový problém české politiky. Z velké části je to dáno tím, že lidé se v podstatě o politiku nezajímají, rezignovali na ni. Politické strany mají velmi malé množství členů a potom je samozřejmě pro jakéhokoli byznysmena, který se rozhodne, že politiku zneužije k prosazování svých obchodních zájmů, snadné získat vliv. K tomu stačí sehnat pár lidí. S tím souvisí problém černých duší, se kterým se poslední dobou pere většina našich politických stran.

Jak byste ten problém řešil?

Změnil bych vnitřní pravidla, aby rozhodujícím nebyl počet členů. Aby se pravidla pro rozhodování změnila tak, že k tomu, aby někdo ovládl stranu, nebude stačit přivést do ní padesát, sto nebo dvě stě lidí. Například počty delegátů za jednotlivé organizace vyslaných na sjezd nebo konferenci by se stanovovaly nikoli čistě na základě počtu členů, ale třeba paušálně – každý okres v kraji by…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 47 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].