Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Blogy

Blogy

Na monitoru mě zaujal titulek Doktorky jsou problém. Věnují se rodině a pracují hůř než muži. Už dlouho jsem si myslel, že to tak nějak bude. Rychle jsem se začetl, jak toto odvážné tvrzení „prezident lékařské komory“ podepřel. Nedozvěděl jsem se nic o nedostatečnosti ženského mozku nebo slabosti jejich fyziognomie.

Kvůli vám Němcům nemám dnes sestru

zařval v Hamburku na celý soudní sál bratr obžalovaného sestrovraha, 24lletého Ahmeda O. z Afghánistánu. Soud mu za vraždu sestry naměřil doživotí. „Morsal měla smůlu, že byla žena,“ uzavřel soudce svůj playdoyer. Afghánská rodina, včetně rodičů zavražděné, agresivně a hlasitě protestovala proti „nespravedlivému“ rozsudku. Jejich zuřivý nesouhlas s odsouzením vraha demaskoval i poslední zbytky integračního sebeklamu. Proces jasně ukázal, že velká část muslimů v Německu žije i nadále uzavřena do svého vlastního světa, zákony a morální hodnoty západního světa jim zůstaly nepochopitelné. Integrace „ve velkém“ se nekonala.

DEUTSCHMANN.BLOG.RESPEKT.CZ

Spirála hlouposti

Na monitoru mě zaujal titulek Doktorky jsou problém. Věnují se rodině a pracují hůř než muži. Už dlouho jsem si myslel, že to tak nějak bude. Rychle jsem se začetl, jak toto odvážné tvrzení „prezident lékařské komory“ podepřel. Nedozvěděl jsem se nic o nedostatečnosti ženského mozku nebo slabosti jejich fyziognomie. Ne, nic takového. Dozvěděl jsem se, že je to proto, že mají rodiny. S ohledem na jejich rodinné vytížení je zřejmé, že současná zdravotnická krize je zapříčiněna právě tím, že jsme umožnili ženám přístup ke vzdělání. Moje žena má dvě zaměstnání. Je lékařkou ve státním zařízení, kde tráví každý den čas od rána do dvou hodin odpoledne. Pak sedne do auta a jede do své soukromé ordinace. Má dvě atestace ze dvou lékařských specializací a účastnila se tří výběrových řízení, ovšem od VZP dostala pouze dvoudesetinový úvazek. Plný úvazek nedostala, neboť pro oblast okresu Trutnova je již potřeba rehabilitačních lékařů naplněna, jak prohlásil ředitel krajské pobočky VZP. Ten, kdo dostal celý úvazek, byl doktor, který se výběrového řízení ani nezúčastnil. Ale byl to muž.

ROUP.BLOG.RESPEKT.CZ

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].