Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Dopisy

Dopisy

Škola nikoho do diagnostického ústavu neposlala

Jako zástupce zřizovatele Církevní základní školy Přemysla Pittra v Ostravě reaguji na článek Charita vyhodila Kumara, jehož součástí je i rámeček nazvaný Zdeněk jede dolů (Respekt č. 49/2003), který obsahuje nepravdivé informace.

Hana Čápová v něm píše, že poté, co ostravsko-opavský biskup z vedení školy „odvolal Helenu Balabánovou, od základu se změnila její atmosféra. Důsledky ilustruje příběh Zdeňka Leška“. Ano, je pravda, že hodně věcí se ve škole změnilo. V letošním roce škola například otevřela tři první třídy a nemá signály o tom, že by rodiče byli nespokojeni. Ministerstvem byla škola také vybrána k ověřování projektu Škola s celodenním programem, každoročně realizuje i řadu dalších projektů, včetně mezinárodních. Autorka článku školu ani nenavštívila, to jí však nebránilo v tom, vyjádřit na ni negativní pohled, který demonstruje na příběhu Zdeňka Leška.

K tomu je potřeba říci, že jmenovaný žák se stal velkým problémem již za vedení bývalé ředitelky paní Balabánové, potíže s ním rozhodně nezačaly až po výměně vedení školy, jak se v článku uvádí. „Ve vzteku plácl učitelce chleba se salámem na hlavu. Škola z něj vzápětí udělala obludu. Ještě ten den svolala tiskovku a Zdeňka poslala do diagnostického ústavu,“ popisuje v článku peripetie paní Čápová. Chybí přitom už ale informace o předchozím…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 39 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].