Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Domov

Týdenní zprávy

Pondělí - Čeští vyjednavači o vstupu do EU oznámili, že se snaží prosadit přechodné období pro zdejší výrobce vajec. Evropské unii se totiž nelíbí tuzemské klece pro nosnice, kde na ploše běžné čtvrtky papíru spolu žije čtyři až pět slepic. Čeští producenti sice souhlasí se změnou životních podmínek chované drůbeže, ale vzhledem k nákladům požadují odklad minimálně o deset až patnáct let.

Pondělí - Z šíření nakažlivé choroby byla obviněna pražská lékařka, která loni před Vánoci vyšetřila muže nemocného vysoce nakažlivou formou tuberkulózy a po rentgenu jej nechala odejít se slibem, že se sám dostaví na plicní oddělení Thomayerovy nemocnice; muž tak neučinil a pět dní poté na nemoc zemřel přímo v ulicích hlavního města.

Úterý - Ministerstvo zahraničí poslalo ostrou nótu rakouské vládě. V ní protestovalo proti výrokům tajemníka strany Svobodných Petra Sichrovského, který obvinil Čechy, že za války lhostejně přihlíželi vyvraždění svých židovských spoluobčanů a po válce odmítli zachráněné oběti za prožitá utrpení řádně odškodnit.

Úterý - Ministr školství Eduard Zeman označil za „alarmující“, že se na zdejší vysoké školy dostává rok od roku víc uchazečů. „Bojím se, aby tím netrpěla kvalita a aby se naše vysoké školy nedostaly na úroveň zvláštních,“ řekl ministr a vyzval vedení vysokých škol, aby nezvyšovaly počty přijatých.

Středa - Prezident Václav Havel po dohodě s premiérem…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 35 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].