Často hledáte, jak…
Obálka vydání 39/1995
39/1995 • 25. 9. – 2. 10. 1995

1995/39

Domov

Proti diktatuře vozíčkářů

Marek Švehla

Dva patnácticentimetrové schody dělí Šárku Sýkorovou z pražských Holešovic od svobody. Pokud by je překonala, dostane se ze svého bytu na ulici a dále k metru, kudy jezdí do školy nebo do práce.

Moravec drží v šachu ODA

Jaroslav Spurný

Stop trestnímu stíhání bývalého tajemníka ODA Josefa Reichmana a jednatelů firmy Marklap Michaela Macka a Adolfa Klapky, které před čtrnácti dny vystavil šéf pražského Úřadu vyšetřování Richard Maleček, se stalo pro Kalvodovu stranu Pyrrhovým vítězstvím.

Pořádnou lež ničím nenahradíš

Marek Švehla

Předminulou neděli se Miloš Zeman v diskusi s Josefem Zieleniecem na TV NOVA vytasil s dalším "odhaleným" podvodem současné vládní garnitury. Jako protiargument k plánům vlády snížit počet služebních automobilů šéf sociálních demokratů naznačil, že si politické špičky státu tyto vozy levně odkoupí pro soukromé potřeby.

Nedolustrováno

Tomáš Němeček

Lustrační zákon, který před čtyřmi lety otřásal Československem, zřejmě Poslanecká sněmovna tento týden prodlouží o dva roky, aniž se proti tomu někdo z opozice výrazněji ozval.

Zbrojaři otevřeli nový soudek

Jindřich Šídlo

Obraz generálního ředitele plzeňské Škodovky coby tvrdého a chladně kalkulujícího byznysmana asi nebude úplný. Lubomír Soudek totiž také miluje kulturu a dokonce neváhá utratit miliony, aby mohl se svými oblíbenými tvůrci seznámit i veřejnost.