Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Agenda, Politika

Letem světem

Šumava
Šumava

Šumava je skutečná divočina. Došli k tomu tuzemští vědci z několika univerzit. Podle jejich výzkumu do třetiny tamních lesních smrčin človek nikdy nezasahoval – ani je nevysazoval, ani v nich nekácel. To je středoevropský unikát. Podle vědců je to pádný argument pro schopnost zdejších lesů se přirozeně obnovovat po různých kalamitách, ať už větrných nebo kůrovcových – a ne jim k novému životu pomáhat pomocí motorových pil.

Česko

Policie chybovala při čínské návštěvě

Podle ombudsmanky Anny Šabatové se policie dopustila při návštěvě čínského prezidenta Si Ťin-pchinga chyb. Bezdůvodně lidi zajišťovala a vozila na služebnu v Bartolomějské. Podle ombudsmanky to bylo nepřiměřené a zmatečné. Policisté výtky „akceptují“ a podle své mluvčí Andrey Zoulové „přijali opatření“ do budoucna. Jaká, to mluvčí neupřesnila.

„Programové zásady neopouštíme.“

Šéf tuzemských komunistů Vojtěch Filip v reakci na slova premiéra Sobotky, že by sociální demokraté mohli vzít KSČM do vlády, pokud by se komunisté vzdali svých plánů na vystoupení Česka z NATO a Evropské unie.

Haiti

Zpustošená země

V době uzávěrky Respektu si hurikán Matthew vyžádal na Haiti víc než tři sta životů. Některá města doslova zmizela. Lékaři varují před epidemií cholery, která může v zemi nyní vypuknout. Nejsilnější karibská bouře za poslední desetiletí postupovala dál směrem k americkému pobřeží, kde…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 44 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].