Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura, Kultura

Šperk do mezery

Postavte se a dejte nohy k sobě. Jestli mezi stehny nezůstala mezera, přeskočte první tři odstavce, protože vám nemáme co nabídnout. Hubenější ze čtenářek s mezerou mezi stehny, tzv. thigh gap, mohou pokračovat na stránku www.tgapj.com a zakoupit si zcela novou ozdobu. Stojí asi sto osmdesát dolarů a je ze zlata.

Součástí je řetízek dost dlouhý na to, aby jej bylo možné ovinout po obvodu stehen, což ovšem v případě žen s mezerou mezi stehny znamená, že zas tak dlouhý být nemusí. V té mezeře, co mají jen vyvolené, pak zůstane viset malý zlatý přívěsek. Bimbá se jako zvonek štěstí na znamení, že jeho majitelce se povedlo dopracovat se k BMI panenky Barbie.

Zlato tady ovšem neznamená konečné vítězství. Vždycky je možné být ještě hubenější. Máte bikinový most? To je lávka, která se udělá z kalhotek od plavek mezi kyčelními kostmi, když si lehnete na záda. Jde to jen tomu, kdo má záporné břicho. A co klíční kost? Kdo si dá do důlku nad ní desetikorunu? Nebo rovnou míček?

A teď něco pro všechny. Pro ty, kdo nemají i mají mezeru mezi stehny, pro ty s bikinovým mostem i bikinovým kopcem. Šperk do mezery mezi stehny je chyták a umělecký projekt. Tento produkt vymyslela designérka Soo Kyung Bae ze Singapuru, aby lidstvo přivedla k zamyšlení nad tím, „co jako společnost máme rádi, jak absurdních věcí si vážíme a jsme jimi posedlí“ a co „vytváří zbytečný nátlak na dívky a ženy“.

Reagovala tak na obrazovou řeč médií a různé internetové výzvy, challenge, které si na sebe…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 59 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].