Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Dopisy

Dopisy

S nadšením jsem uvítal článek Karolíny Vitvarové-Vránkové o narůstajícím jevu tzv. greenwashingu v českém obchodním prostředí. I mě totiž štve neomalenost firem, kdy vše je z ničeho nic zvelebeno slovy eko nebo bio a tváří se naprosto falešně jako šetrné k životnímu prostředí.

HRA O 50 TISÍC

RESPEKT 42/08

Rada pro akademiky a politiky

Jsem studentem druhého ročníku bakalářského studia Fakulty aplikovaných věd na Západočeské univerzitě v Plzni a vzhledem k vlastním zkušenostem se pozastavuji nad plánovaným placením za studium. Mám-li za něco platit, očekávám za to jistou službu, která bude mít nějakou úroveň. Nyní to funguje tak, že jsme v bakalářských oborech často učeni příliš „vědecky“ – velká masa teoretických informací a definic, které jsou vhodné buď pro studenty, kteří počítají s vědeckou kariérou, nebo pro vědce, kteří chtějí být nenapadnutelní od svých kolegů. K použitelným informacím se člověk většinou dostane až za polovinou semestru, pokud vůbec. Současně kvalita výkladu pokulhává. To, že je někdo vědec, nemusí nutně znamenat, že je dobrý učitel. Závěrem tedy rada pro politiky a akademiky: Chcete-li po mně peníze za vysokou školu, začněte mě vzdělávat praktičtěji a zaměstnejte lidi, kteří umějí učit.

S pozdravem, Marek Petko

POZOR, ZELENĚ NATŘENO!

RESPEKT 41/2008

Etický kodex

S nadšením jsem uvítal článek Karolíny Vitvarové-Vránkové o narůstajícím jevu tzv. greenwashingu v českém obchodním prostředí. I mě totiž štve neomalenost firem, kdy vše je z ničeho nic zvelebeno slovy…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 50 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].