Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Civilizace

wwww.hitman.us

Případ Michala Ernata, který na internetu sháněl vraha své ženy a vyfasoval za to nedávno jedenáct let za mřížemi, svědčí o tom, že světovou síť lze využít opravdu k ledasčemu.

Fotografie: www.hitman.us • Autor: Respekt
Fotografie: www.hitman.us • Autor: Respekt

Případ Michala Ernata, který na internetu sháněl vraha své ženy a vyfasoval za to nedávno jedenáct let za mřížemi, svědčí o tom, že světovou síť lze využít opravdu k ledasčemu. Jeden zpackaný pokus českého amatéra ovšem bledne před širokou nabídkou služeb, kterou na svých stránkách nabízí americká společnost Hitman. Můžeme-li soudit, jde o jednu z nejlepších globálních firem specializovaných na nájemné vraždy. Klientům je k dispozici 24 hodin denně, na pěti kontinenech a za přijatelné ceny od 50 tisíc dolarů výš (plus výdaje). Na profesionálně zpracovaných webových stránkách se sloganem Žádná ryba není moc velká nabízí jak standardní vraždy a politické atentáty, tak fingované sebevraždy, záhadná zmizení či eliminaci nepohodlných svědků.

Vzhledem k blížícím se Vánocům je příjemné zjistit, že její služby lze ve formě dárkového kuponu věnovat blízkým či přátelům v nesnázích. A s Hitmanem se nemusejí bát ani choulostivější povahy: obrázek králíčka s komentářem Žádná z našich služeb nebyla testována na zvířatech klienta ujistí, že se nachází v dobrých rukou. Brouzdat stránkami Hitmana a listovat přitom adresářem českých politiků je zkrátka pro novináře v těchto mrzutých podzimních dnech jedním z mála skutečných potěšení, jímž jen tu a tam probleskne jedna zneklidňující představa – co kdyby to náhodou bylo myšleno vážně…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 42 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].